LOKA NOVA

 Creatief & intuïtief coach

Een aantal veel gestelde vragen:

Krijg ik de kosten van coach terugbetaald?
Nee, een coach werkt privé en is niet erkend. Er kan dus geen terugbetaling van het ziekenfonds voorzien worden.


Als een coach niet erkend is, hoe weet ik dan of het een goede coach is?
Iedereen is anders en heeft zijn eigen manier van werken. het is een beetje kijken of jij je goed voelt bij de manier van werken van de coach.
Dit is niet alleen bij een coach zo, maar ook bij bv. een psycholoog. Het is niet omdat iemand een erkend psycholoog is dat jij je er goed bij voelt en tevreden bent van zijn werk.
Een diploma of certificaat zegt niet alles over de kunde van een coach. Maar bekijk waar de coach zijn/haar opleiding heeft gevolgd. Is dit bij een opleidingsinstituut dat belang hecht aan kwaliteitseisen en zich hiervoor inzet en misschien aangesloten is bij een vereniging hiervoor. Dan heb je toch een zekere garantie dat de coach een degelijke opleiding heeft gekregen.


Kan mijn kind wel geholpen worden door een coach, of ga ik beter een psycholoog?
Ja, je kind kan zeker geholpen worden door een coach.


Wat is het verschil tussen een coach en een psycholoog?
Een coach richt zich op het hier en nu. Wat stelt zich en welke kwaliteiten zijn er in de persoon aanwezig om hiermee om te gaan.
De coach zal op die manier een groeiproces begeleiden in een eerder kortdurend traject.
Een psycholoog richt zich op het verleden. Wat draag je mee en welke invloed heeft dat doen, wat moeten we ermee doen. Dit zijn langdurigere begeleidingen. En een psycholoog heeft meer kennis van psychiatrische ziektebeelden.


Kan ik een afspraak annuleren en wordt er dan een kost aangerekend?
Ja, je kan een afspraak steeds annuleren. Er is geen kost aan verbonden, tenzij de annulatie in minder dan 24 uur voor de afspraak wordt doorgegeven dan wordt het gewone uurtarief aangerekend!